A1

Werkstraf voor Deventenaar na ongeluk met enorme ravage bij tankstation A1 Kootwijk

Een 21-jarige Deventenaar is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur voor het veroorzaken van een ongeluk bij een benzinestation langs de A1 bij Kootwijk. Hij ramde een lpg-installatie, meerdere auto's en vervolgens explodeerde zijn auto. Een enorme ravage was het gevolg.
Het ongeluk gebeurde op 21 maart vorig jaar. De man was onderweg richting Apeldoorn toen zijn auto een storing aangaf. De man besloot te stoppen bij tankstation Lucasgat en nam met een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur de afslag. 
Bij het nemen van de afslag en het naderen van het pompstation bleef de man naar zijn storingslampje kijken en minderde hij niet zijn snelheid. Ter hoogte van de splitsing tussen de pomp en de parkeerplaats raakte de man met zijn achterwiel naast de weg en reed hij via de stoeprand tegen een groot betonblok. 

Explosie richtte ravage aan

De auto werd gelanceerd en knalde tegen een lpg-installatie. Daarna sloeg de auto over de kop en landde op geparkeerde auto's. Een explosie en grote brand waren het gevolg. Het veroorzaakte een enorme ravage
In één van de auto's waar de Deventenaar met zijn auto op landde, zat een medewerkster van het pompstation. Zij liep brandwonden op en heeft nog altijd last van de gevolgen van het ongeluk. Naast psychische gevolgen heeft ze een blijvend litteken en kampt ze met zenuwpijn. 

Onoplettend, onvoorzichtig en onachtzaam

De rechter oordeelt nu dat de man in korte tijd meerdere verkeersfouten heeft gemaakt. Naast dat hij zich liet afleiden door het storingslampje minderde hij ook geen fout en maakte hij een stuurfout. 

Volgens de rechter heeft de Deventenaar onoplettend, onvoorzichtig en onachtzaam gehandeld. Het wordt hem aangerekend dat hij de veiligheid van anderen in gevaar bracht. Ook mag hij volgens de rechter van geluk spreken dat er geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen. 

Man raakte ook zelf gewond

Omdat de man ook zelf ernstig gewond raakte en niet eerder de fout in ging, komt de rechter tot een werkstraf van 150 uur.
Daarnaast is als stok achter de deur een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar opgelegd met een proeftijd van twee jaar. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.