Wijhe

Brute overval bejaarde broers Wijhe zwaarder bestraft: 7 jaar cel voor beide daders

De twee mannen die in 2014 twee hoogbejaarde broers in Wijhe thuis overvielen moeten zeven jaar de cel in. Dat heeft het gerechtshof besloten in hoger beroep. 
De rechtbank veroordeelde één van de mannen eerder tot een celstraf van zes jaar. De andere werd in eerste instantie zelfs vrijgesproken. Dat wordt nu teruggedraaid door het Gerechtshof Leeuwarden. 
Het hof oordeelt namelijk dat de man wel degelijk betrokken was bij de overval. Zo werd er op zijn handschoenen bloed gevonden van één van de slachtoffers, zijn er schoensporen van de man gevonden in Wijhe en had hij een oncontroleerbaar alibi. 

Mishandeld en vastgebonden

De broers van 82 en 85 jaar oud werden in maart 2014 met grof geweld overvallen in hun woning op de dijk in Wijhe. Ze werden mishandeld, vastgebonden en bedreigd met een pistool en mes. De jongste broer raakte door het geweld buiten bewustzijn en lag lange tijd in het ziekenhuis.
De twee overvallers gingen er vandoor met een bloedsuikermeter, een klok en zestig euro. 

Traumatische ervaring

De broers kwamen de traumatische gebeurtenis niet te boven. Vorig jaar april overleden ze in hun woning aan de gevolgen van een koolstofmonoxidevergiftiging. 
In hoger beroep eiste het Openbaar Ministerie acht jaar celstraf tegen de mannen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.