Jongeren en ouderen spelen samen koersbal

Een leeftijdsverschil van 77 jaar, maar nog even competitief als het op koersbal aan komt. In jongerencentrum Traxx in Raalte werd donderdagmiddag een wedstrijd gespeeld met bejaarden en middelbare scholieren.

Het is uniek dat jongeren en ouderen hun vrije tijd samen besteden, maar in Raalte is het toevallig ontstaan. De bejaarden hadden een tijdelijk onderkomen nodig en konden een aantal dagen per week terecht in het jongerencentrum, waar ze koersbal begonnen te spelen. Dit leek de jongeren wel wat, wat er toe leidde dat ze met een vriendengroep een spelletje meespeelden. Dit liep uit op een echte wedstrijd.

Leeftijdsverschil

De jongste deelnemer aan het koersbal is 15 en de oudste deelnemer is 92. Ondanks dat leeftijdsverschil spelen ze naast en tegen elkaar het spel.

Competitie

''Het gaat er soms hard aan toe'', vertelt Roxane de Pina, een van de medewerkers van het jongerencentrum in Raalte. ''Soms staan zowel de jongeren als de ouderen te schreeuwen om hun team aan te moedigen.''

Kijken naar de toekomst
Een aantal medewerkers van Traxx denkt al na over nieuwe projecten voor ouderen en jongeren, omdat het koersballen heeft laten blijken dat het contact erg goed gaat. Ze denken voornamelijk na over een muziekproject en eventueel een dansproject. Deze ideeën liggen echter nog op de tekentafel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
koersbal Raalte Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren