Raad van State

Raad van State buigt zich over parkeerruimte bij woon- en winkelproject Haaksbergen

Raad van State
Raad van State
De bouw van een prestigieus woon- en winkelproject op de hoek van de Molenstraat en de Markt in Haaksbergen krijgt mogelijk geen goedkeuring van de Raad van State. De Raad bleek vandaag tijdens een zitting niet tevreden over de parkeeroplossing.
Volgens de raadsvoorzitter kunnen de nieuwe bewoners van de negen appartementen daar hun auto niet kwijt. In principe moet bij nieuwbouwprojecten ook voor voldoende parkeerplaatsen worden gezorgd.
De gemeente Haaksbergen eist dat nu niet van de projectontwikkelaar, omdat er in de buurt voldoende openbare parkeerplaatsen zouden zijn.
Maar de terreinen die de gemeente daarvoor aanwees, konden de Raad niet overtuigen. Die terreinen zijn of niet verhard of in gebruik voor een supermarkt.
De eigenaresse van een naastgelegen pand noemt het complex een dolksteek in het historische centrum. Het complex dat in de volksmond al ‘Het Casino’ is gedoopt, torent hoog boven de omliggende bebouwing uit. De gemeente ziet deze toplocatie als de huiskamer van Haaksbergen.
De Raad doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.