nieuws

Leerlingen van afgebrande school Zwolle genieten van rondleiding PEC Zwolle

Ze mochten op plekken komen waar je anders nooit komt, de leerlingen van de afgebrande basisschool De Morgenster in Zwolle. Vandaag kregen ze rondleidingen door het IJsseldelta Stadion van PEC Zwolle om alle ellende even te vergeten.
Door de brand in de school besloten ouders van leerlingen deze week leuke activiteiten te organiseren voor hun kids. PEC Zwolle meldde zich spontaan aan voor een rondleiding door het stadion. "En dat is zo fantastisch voor de kinderen. De medewerking van PEC is super", zegt Melanie ter Horst, ouder en initiatiefnemer van de activiteitenweek.

Lederen fauteuil bij VIP-lounges

Voor Ivan en zijn kleinere broer Stijn is het genieten geblazen. Stijn: "Leuk om op plekken te komen waar je anders nooit mag komen", zegt hij terwijl hij in een lederen fauteuil bij de VIP-lounges zit. En zijn broer Ivan: "Het is hier gewoon cool."
Volgens Diederik Meijntjes van PEC Zwolle was men bij de club snel enthousiast over de actie. "We zeiden meteen tegen elkaar: dat gaan we doen! En we doen dit ook heel graag. Al hopen we niet dat het vaker gebeurt dat een school op deze manier wordt getroffen. Maar de kinderen genieten nu en de ouders ook. Hartstikke mooi!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.