nieuws

Ter Mors: "Onwerkelijk om hier als wereldkampioen te staan"

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors
Volledig uitgeput beleefde Jorien ter Mors vrijdag liggend op een bankje in Kolomna de laatste vijf ritten op de 1000 meter. De 26-jarige schaatsster van Team AfterPay twijfelde ook nog eens sterk of haar tijd van 1.14,73 wel voldoende zou zijn voor haar eerste wereldtitel. "Ik dacht niet dat het genoeg was", sprak Ter Mors kort na haar sensationele triomf bij de NOS.
"Ik weet wat Bowe en Richardson kunnen rijden, maar ze kwamen er niet meer aan. Het is onwerkelijk om hier als wereldkampioen nu te staan. Maar het is een mooi begin van dit WK. Deze pakken ze me niet meer af."
De Enschedese beaamde dat vrijwel alle deelnemers aan de kilometer in de slotfase tegen een soort Russische 'muur' van uitputting aanreden. "Het was echt heel erg zwaar. Iedereen had veel moeite met de laatste ronde. We kwamen die allemaal heel moeilijk door. Ik voelde me na mijn race ook heel erg misselijk." Ter Mors kwam vorig seizoen door verschijnselen van overtraindheid niet in actie. "En nu ben ik wereldkampioen. Ik ben echt super blij."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.