Heracles Almelo verliest in eigen huis knotsgek duel van AZ

Heracles Almelo heeft vanavond in het thuisduel tegen AZ een nederlaag geleden in een knotsgek duel. In een wedstrijd met negen doelpunten werd het 3-6.
Al na vier minuten ging het mis voor Heracles. Pelupessy speelde tekort terug op Castro en Janssen profiteerde; 0-1. Aan de andere kant hield Rochet een inzet van Darri uit het doel. Jahanbakhsh was twee keer dicht bij de 0-2, maar schoot in kansrijke positie over en naast. Weghorst scoorde wel namens Heracles, maar deed dat in buitenspelpositie en dus werd de treffer afgekeurd. Na ruim een half uur benutte Henriksen een strafschop en twee minuten later zorgde Van Overeem al voor de 0-3. Bruns zorgde met een fantastische treffer voor de 1-3 en Te Wierik kreeg in blessuretijd nog een kans op de 2-3, maar scoorde niet.
Heracles begon goed aan de tweede helft en zette AZ vast op eigen helft, maar het was wel de ploeg uit Alkmaar die scoorde. Jahanbakhsh schoot na een hoekschop binnen. Direct erna was het verschil echter opnieuw twee omdat de opgekomen Fledderus de 2-4 binnenschoot. Weghorst bracht even later de spanning volledig terug door de 3-4 binnen te knallen en kort daarna was Zomer zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar Rochter stopte zijn kopbal. Aan de andere kant kopte Bruns de bal in eigen doel uit een hoekschop en zorgde daarmee voor de 3-5. Rienstra kopte even later de 3-6 binnen tegen zijn oude ploeg en zorgde daarmee definitief voor de drie punten voor AZ.