Prostituees met bus naar Zwolle om taboe rond hun beroep de doorbreken

Zwolle staat maandag een opmerkelijk bezoek te wachten. Een bus met 'sekswerkers' doet ergens in de middag de stad aan om aandacht te vragen voor de status van en beeldvorming over mensen die in de seksindustrie werken.Â

De sekswerkers hebben daarvoor een jaar geleden de belangenvereniging Proud opgericht en de dag na Valentijnsdag uitgeroepen tot de nationale dag van de betaalde liefde. Doel is de werkomstandigheden te verbeteren en een taboe op het werk te doorbreken.

'Als crimineel behandeld'

Volgens de belangenvereniging is het ondanks de legalisering van het beroep voor prostituees nog steeds erg moeilijk om een bankrekening te openen of een verzekering af te sluiten. "Je wordt al snel als een crimineel behandeld", zegt de vereniging.

Wat er precies in Zwolle gaat gebeuren, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de bus aan het einde van de middag kort op het Stationsplein zal staan. Behalve in Zwolle wordt ook in Amsterdam, Hoorn, Heerenveen en Meppel gestopt door de bus.

Heerenveen en Meppel bezorgd over zedelijkheid 

De gemeenten Heerenveen en Meppel hebben al bezorgd met de belangenvereniging gebeld of de voorstelling wel netjes blijft. Zwolle heeft de organisatie niet benaderd.

Meer over dit onderwerp:
zwolle sekswerkers IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren