PEC Zwolle

Veldwijk schiet PEC Zwolle in eigen huis langs Feyenoord

PEC Zwolle heeft vanmiddag het thuisduel tegen Feyenoord gewonnen. Lars Veldwijk was de grote man. Hij scoorde twee doelpunten en gaf een assist in de met 3-1 gewonnen wedstrijd.
In de eerste helft was PEC de veel betere ploeg, maar bij rust was het toch gelijk. De openingstreffer viel na een kwartier. Veldwijk rondde beheerst af op aangeven van Brama. Kort daarna kreeg Veldwijk een identieke kans, maar Vermeer bracht wel redding. Dat deed hij later ook op inzetten van Lam en Marinus. Na ruim een half uur was Menig heel dichtbij, maar raakte de paal. Feyenoord maakte kort voor rust uit het niets gelijk. Van Beek was alert bij een hoekschop; 1-1. Kort daarna kreeg Basacikoglu nog een kans op de 1-2, maar Van der Hart bracht redding en even later was het rust.
Direct na rust kreeg Basacikoglu opnieuw een goede kans op een treffer, maar zag Van der Hart opnieuw redden. Aan de andere kant was het wel raak en opnieuw was het Veldwijk die scoorde; 2-1. Basacikoglu bleef de gevaarlijkste man bij Feyenoord en kreeg een kans op de gelijkmaker, maar zag Schenkeveld zijn inzet blokken. Voor Zwolle scoorde Ehizibue wel, maar deed dat in buitenspelpositie. Menig was ook dichtbij, hij raakte de lat en zag Ehizibue de rebound op de lijn missen. In de blessuretijd scoorde hij op aangeven van Veldwijk wel en zorgde daarmee voor de 3-1 eindstand.
3-1
PEC Zwolle
Feyenoord
1-0 Veldwijk (15)
1-1 Van Beek (41)
2-1 Veldwijk (50)
3-1 Ehizibue (90+3)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Brama, Schenkeveld, Dekker, Basacikoglu, Botteghin
PEC Zwolle: Van der Hart; Marcellis, Lam, Bouy, Schenkeveld (Bruintjes/89); Dekker, Marinus (Nijland/62), Brama; Ehizibue, Veldwijk, Menig.
Feyenoord: Vermeer; Nieuwkoop, Van Beek, Botteghin, Kongolo; El Ahmadi, Vejinovic (Elia/58), Vilhena; Toornstra, Kuyt, Basacikoglu (Kramer/79).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.