Nijverdal

Lichtmasten voor voetbalveldje SVVN aanstaande; eerst akkoord met buurtbewoners

Het vorig jaar geopende voetbalveldje van SVVN waar binnenkort de lichtmasten moeten komen
Het vorig jaar geopende voetbalveldje van SVVN waar binnenkort de lichtmasten moeten komen
Voetbalclub SVVN uit Nijverdal wilde graag lichtmasten plaatsen voor een hardcourtveldje op sportpark Groot Lochter, aan de Rossinistraat en besloot een verzoek bij de gemeente neer te leggen. Jullie krijgen toestemming zei de gemeente, maar dan moet dat wel in overeenstemming met de buurtbewoners gebeuren.
"Vorige week is ons verzoek om de lichtmasten te plaatsen gehonoreerd", zegt Peter van der Linde van het bestuur van SVVN. "We krijgen nog een brief van de gemeentelijke commissie over het akkoord en over enkele voorwaarden die aan het akkoord hangen."

Akkoord met de buurt

Een van die voorwaarden is dat omwonenden geen overlast mogen ondervinden van de extra verlichting van het sportveldje. De lichtmasten zijn enkele meters hoog en fel licht kan 's avonds vervelend zijn voor buurtbewoners. Van der Linde: "We zijn nog bezig om te verzinnen wat het beste is om te doen. Ik denk zelf aan het organiseren van een informatieavond voor de buurt. Misschien dat we zelfs een akkoord kunnen bereiken dat we op bepaalde tijdstippen het licht 's avonds uit kunnen doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.