Rijssen

Rijssenaar helpt mee met Reformatorisch Meldpunt tegen seksueel misbruik

Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen zich per 1 maart melden bij het Reformatorisch Meldpunt
Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen zich per 1 maart melden bij het Reformatorisch Meldpunt
Slachtoffers van seksueel misbruik in de reformatorische sector kunnen per 1 maart terecht bij het Reformatorisch Meldpunt: een instantie die via Whatsapp en e-mail bereikt kan worden. Ook een vrijwilliger uit Rijssen helpt mee.
Slachtoffers kunnen anoniem contact opnemen via WhatsApp op het nummer 06-11462758 en via de mail. Het Reformatorisch Meldpunt wil hiermee mensen tegemoet komen om de drempel om te praten over misbruik laag te maken. 

Rijssen helpt mee

Vrijwillige hulpverleners zorgen ervoor dat mensen terecht kunnen bij het meldpunt. Zestien in totaal en onder hen ook iemand uit Rijssen zegt Berna de Ruiter, projectleider van het Reformatorisch Meldpunt in het Rijssens Nieuwsblad. "Deze mensen investeren vrijwillig hun tijd in deze hulp aan slachtoffers van seksueel misbruik. Heel fijn dat ook in Rijssen een vrijwilliger zich heeft aangemeld."

Anoniem

Het meldpunt werkt op anonieme basis en hoopt zo dat mensen eerder naar buiten treden met hun situatie zegt De Ruiter: "De drempel om te spreken over seksueel misbruik dat je overkomt, is enorm hoog. Toch is het belangrijk dat de stap om te spreken wordt genomen, omdat hierdoor misbruik kan stoppen en ook verwerkt kan worden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.