Valentijnsdag

Almelo minst romantische stad, slechts 9 inwoners ontvangen Valentijnsboeket

Weinig valentijnsboeketten in Almelo
Weinig valentijnsboeketten in Almelo © Fuse
Almelo is de minst romantische stad van Nederland. Althans, dat vindt bloemist Fleurop, die op Valentijnsdag slechts negen inwoners een anoniem boeket bezorgde.
Terneuzen is met 54.000 inwoners relatief gezien de meest romantische gemeente van Nederland. Uit een peiling onder 1.150 Fleurop bloemisten blijkt dat daar afgelopen weekend 62 anonieme Valentijnsboeketten zijn bezorgd. Op de tweede plaats komt Leeuwarden met 70 ‘geheime liefdes’ op 107.000 inwoners.
Als meest romantische provincie komt Drenthe uit de bus met gemiddeld 38 anonieme boeketten per gemeente. Zuid-Holland is de minst romantische provincie, met gemiddeld slechts 14 anonieme boeketten per gemeente. Er is gepeild bij Fleurop bloemisten in gemeenten vanaf 50.000 inwoners. 

Almelo krijgt vandaag een herkansing

De 62.000 inwoners van Almelo krijgen vandaag een herkansing. Fleurop gaat in samenwerking met Bloemsierkunst Tibbe met een team van bloemenboys ‘vergeten’  vrouwen tussen 12.00 en 13.00 uur bij winkelcentrum Eskerplein spontaan verrassen met ‘Day After’-Valentijnsbloemen.
Fleurop-directeur Jeroen de Zwart: "Bloemen zijn onlosmakelijk verbonden aan Valentijnsdag en nog altijd liefdescadeau nummer één. Wij willen de onfortuinlijke Almelose dames hiermee een hart onder de riem steken."
De roos is ook dit jaar onverminderd liefdesbloem nummer één. Rood is nog steeds de meest gewilde bloemkleur. De meest afgelegen plek waar een Fleurop Valentijnsboeket werd bezorgd, is Bang Lamung in Thailand.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.