Provincie Overijssel

Vooral fietsers profiteren van provinciale subsidies voor verkeersveiligheid in Overijssel

Het verkeer in Overijssel wordt weer een beetje veiliger. De provincie trekt zo'n 10 miljoen euro uit om 34 gevaarlijke punten in de provincie op te lossen. De extra steun is vooral voor projecten die de veiligheid voor fietsers verhogen.Â
De fietsersbond in Deventer is blij dat er zo'n 230.000 euro is uitgetrokken voor de rotonde bij het ziekenhuis. De situatie is daar onoverzichtelijk, omdat het fietsverkeer van 2 kanten de rotonde op rijdt. Meestal rijden fietsers in dezelfde rijrichting als de auto's.
Hier zijn sinds het ziekenhuis is geopend al meerdere ongelukken gebeurd. Het ziekenhuis trok zelf aan de bel bij de gemeente en de politie, toen bleek dat veel verkeersslachtoffers vlakbij het ziekenhuis waren aangereden. De fietsersbond is nog in overleg met de gemeente Deventer en de politie over de herinrichting van de rotonde. 

"Extra zetje"

De 34 projecten die extra geld krijgen liggen verspreid door de provincie. De provincie betaalt lang niet alles, en voert ook niet zelf de verbeteringen uit. De subsidie is bedoeld om projecten waarvoor gemeenten verantwoordelijk zijn een extra zetje te geven, zodat ze snel worden aangepakt. Voorwaarde is wel dat de verbeteringen nog dit jaar worden uitgevoerd. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.