nieuws

Rechter in moordzaak Ermelo 'besmet' verklaard, rechtszaak moet opnieuw

Rechter in zaak Janet S. 'besmet' verklaard
Rechter in zaak Janet S. 'besmet' verklaard
Een zogenoemde pro-forma zitting in de Ermelose chaletmoord moet opnieuw worden gedaan. Dat heeft de rechtbank in Zutphen vandaag besloten. In deze rechtszaak is Janet S. uit Kampen hoofdverdachte.
Na de vorige zitting, twee weken geleden, bleek dat éen van de rechters 'besmet' is. De rechter heeft in 2014 als rechter-commissaris opdracht gegeven voor onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut naar het stoffelijk overschot van het slachtoffer in deze zaak.

Stoffelijk overschot in chalet Ermelo

In maart 2014 werden de stoffelijke resten van de Amersfoortse zakenman Ton Kuijf gevonden in een brandend chalet in Ermelo.
In verband hiermee werd Janet S. uit Kampen aangehouden. Ook haar broer, een vriendin uit Kampen en een vriend uit Bergen op Zoom zijn voor betrokkenheid bij de zaak opgepakt.

Rechter liet eerder onderzoek verrichten

De betrokken rechter was destijds werkzaam als rechter-commissaris in Arnhem en trad tijdens de zomer op als waarnemer voor de rechter-commissaris in Zutphen. De rechtbank heeft dit pas later ontdekt.
In het Wetboek van Strafvordering staat dat de rechter die als rechter-commissaris onderzoek in de zaak heeft verricht, niet mag deelnemen aan de rechtszitting.

Hechtenis Janet S. loopt door

De rechtbank heeft besloten de vorige rechtszitting van 1 februari over te doen. De voorlopige hechtenis van Janet S. loopt ondertussen door.
De rechtbank heeft de betrokken rechter inmiddels vervangen en zal de zaak binnen een maand opnieuw pro forma behandelen. De advocaten kunnen dan hun onderzoekswensen kenbaar maken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.