buurtschap

Op zoek naar een doosje in Doosje

Onder de naam 'Driftkikker' verstopt beginnend geo-cacher Henk Kikkert verschillende caches bij hem in de buurt. Zijn kinderen begonnen ermee en hij raakte erg enthousiast over hun nieuwe hobby.
"Na bijna 100 caches te hebben gevonden leek het me leuk om zelf ook een cache te plaatsen. De “Stouwebrug” was de eerste die ik verstopte. Waarna ik vlot daarop nog enkele caches een plekje gaf." Zijn cashes verstopt Henk allemaal de Kop van Overijssel, rondom Staphorst. Zo probeert hij andere mensen kennis te laten maken met plekken die normaal gesproken niet zo snel gezien worden. 

Mooie plekjes

De caches die Henk verstopt in Noordwest Overijssel worden regelmatig gevonden, en mensen laten dan vaak een leuke reactie achter. "Ik vind het leuk om op deze manier Noordwest Overijssel te laten zien aan anderen." Bij het zoeken naar nieuwe cashes komt hij zelf ook vaak op bijzondere locaties. "Je komt op zulke mooie stille plekjes, waar anderen misschien denken van wat heb ik hier te zoeken in de rimboe. Dan pak je eens een bankje, eet je een broodje, en fiets je weer verder."

Driftkikker

De naam 'Driftkikker' is natuurlijk een schuilnaam, afgeleid van een boot die hij jaren geleden kocht. Op de website www.geocaching.com publiceert Henk de coördinaten en vervolgens kunnen anderen de cache, oftewel schat, gaan zoeken. De bedoeling is dat de cache verstopt wordt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur. De schat is altijd een waterdichte doos met daarin een logboek en een aantal leuke voorwerpen om te ruilen. Eén cache van Henk ligt verstopt in buurtschap Doosje. We gingen daarom samen met hem de natuur in om het doosje in Doosje te vinden.

Volg Mooi Overijssel ook op op Facebook en Twitter!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.