Almelo

Hogere straf in hoger beroep voor dodelijke steekpartij in Almelo

Dode bij steekpartij Sluitersveldssingel in Almelo
Dode bij steekpartij Sluitersveldssingel in Almelo
Dat het niet altijd goed uitpakt om in hoger beroep te gaan bleek vandaag bij het Gerechtshof in Arnhem. Daar werd de man die in januari vorig jaar in Almelo de 45-jarige Hans Woudstra doodstak, veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. De rechtbank legde hem eerder 8 jaar cel op waar de 45-jarige man zelf tegen in beroep ging.
De aanleiding voor de dodelijke steekpartij bij een flat aan de Sluitersveldssingel in Almelo was een ruzie die waarschijnlijk om een meisje ging. Slachtoffer en dader hadden niets te maken met die ruzie maar waren aanwezig toen familieleden van het meisje later verhaal gingen halen bij de bewoners van de flat.
De man die de 45-jarige Hans Woudstra dood stak was in de flat op bezoek en stormde plots met twee messen in zijn handen naar buiten. Daar stak hij de vader van het meisje neer en verwondde Hans Woudstra dodelijk.Tijdens de rechtszaak in Almelo zei de dader dat hij de bewoners van de flatwoning wilde verdedigen maar volgens het Gerechtshof zocht de man juist zelf bewust de confrontatie op met de slachtoffers.  
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.