GA Eagles laat zege op Jong Ajax glippen

Go Ahead Eagles is er maandagavond opnieuw niet in geslaagd om een overwinning te boeken in de Jupiler League. De ploeg uit Deventer speelde in een vrijwel lege Amsterdam Arena met 2-2 gelijk tegen Jong Ajax.
Go Ahead had in de eerste helft heel weinig in de melk te brokkelen en kwam al vroeg in de wedstrijd goed weg bij een schot van Muric op de paal.

GA Eagles maakt 0-1

Ook daarna bleven de beste mogelijkheden voor de thuisploeg, maar op slag van rust was het Go Ahead Eagles dat verrassend de score opende: Van Ewijk bracht een afgeslagen hoekschop terug het strafschopgebied in en de voorzet werd attent binnen gelopen door Xandro Schenk.
Ook na rust drong Jong Ajax aan, maar doelman Theo Zwarthoed wist zijn ploeg lange tijd voor de gelijkmaker te behoeden. Die viel toch: vleugelaanvaller Robert Muric scoorde de 1-1.

Weer op voorsprong

Daarna leek Go Ahead Eagles, dat wat beter speelde dan voor rust, alsnog de eerste zege onder leiding van interim-trainer Harry Decheiver te gaan boeken, want een kwartier voor tijd zette Jerry van Ewijk de Deventenaren weer op voorsprong na een listig passje van Adam Sarota.
Een overtreding van Sander Duits in het eigen zestienmetergebied gooide echter roet in het eten: scheidsrechter Mulder legde de bal op de stip en het buitenkansje werd verzilverd door spits Sam Hendriks: 2-2. In de blessuretijd was invaller Elvio van Overbeek nog dichtbij de 2-3, maar zijn schot belandde net naast de goal van Onana.

Tweede puntje

Het is het tweede puntje dat Go Ahead Eagles pakt onder Decheiver, na de remise tegen FC Den Bosch en de nederlaag tegen VVV-Venlo.