Zwolle

Dancefestivals Kingdance en Dance4Liberation Zwolle verhuizen naar nieuwe locatie

Kingdance en Dance4Liberation verhuist naar nieuwe locatie
Kingdance en Dance4Liberation verhuist naar nieuwe locatie
De dancefestivals Kingdance en Dance4Liberation in Zwolle worden dit jaar gehouden op het parkeerterrein van Scania, aan de rand van de stad. Het verplaatsen van de festivals moet hinder en geluidsoverlast voor inwoners zo veel mogelijk beperken. De afgelopen jaren werden de dancefestivals op het parkeerterrein van de IJsselhallen gehouden.
De afgelopen jaren is veel te doen geweest om geluidsoverlast rond (dance)festivals, onder meer in park de Weezenlanden en de Wijthmenerplas. De gemeente onderzoekt mogelijk oplossingen die het aantal klachten moeten verminderen.

Andere locatie

Andere festivallocaties zouden een oplossing kunnen zijn. Organisator High Energy Events vroeg de gemeente daarom akkoord te gaan met het verplaatsen van Kingdance en Dance4Liberation naar het parkeerterrein van Scania. 
De gemeenteraad stemde gisteravond in met het voorstel van burgemeester en wethouders om de twee evenementen te verplaatsen. Scania zal in de periode dat het terrein beschikbaar moet zijn de vrachtwagens tijdelijk op het parkeerterrein bij de IJsselhallen parkeren. Het gaat om een proef.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.