Nieuws

FC Twente leidt KNVB om de tuin bij transfer Tadic

FC Twente heeft bij de verkoop van Dusan Tadic 1,8 miljoen euro, bedoeld voor het management van Tadic, niet aan de KNVB gemeld. Dat schrijft de Tubantia op basis van interne documenten.
Bij de verkoop van Tadic aan het Engelse Southampton, in juli 2014, werden twee verschillende contracten opgemaakt. In elk contract werd de helft van de bemiddelingskosten van 3,6 miljoen euro opgenomen. Een van de contracten werd geheim gehouden voor de KNVB. Daardoor leek de financiële positie van FC Twente minder slecht dan die daadwerkelijk was. De bond ging vervolgens akkoord met de aankoop van opvolger Hakim Ziyech.

Valse facturen

Om de andere 1,8 miljoen euro over te maken aan het management van Tadic moest directeur Van den Belt helpen een oplossing te verzinnen voor het deel van het contract dat (voormalige) bestuurders Munsterman en Van der Laan voor de KNVB hadden verzwegen. Uiteindelijk diende het management vorig jaar zomer voor ruim 700.000 euro valse facturen in bij de club.
In een reactie aan de krant zegt FC Twente dat de feiten al bij de club bekend waren en aan de onderzoekers, de KNVB en de gemeente Enschede zijn gemeld. Van der Laan zegt alle details van de deal aan de club te hebben doorgegeven. "Ik heb hier zelf geen bemoeienis mee gehad, noch heb ik een anderen opdracht gegeven een en ander niet te melden."
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.