Nijhoff Grindmaatschappij

Nijhoff Grindmaatschappij uit Almelo gaat in hoger beroep in strijd tegen provincie

Nijhoff in hoger beroep in strijd tegen provincie
Nijhoff in hoger beroep in strijd tegen provincie
Nijhoff Grindmaatschappij uit Almelo gaat in beroep tegen het vonnis van de rechter, die vorig jaar bepaalde dat de provincie Overijssel niet onrechtmatig heeft gehandeld tegen het bedrijf. Nijhoff stapte naar de rechter omdat de provincie het bedrijf jarenlang zwart zou hebben gemaakt. De rechter veegde die beschuldiging van tafel, maar Nijhoff wil via het gerechtshof alsnog van het negatieve brandmerk af.
De provincie Overijssel trok in 2010 de milieuvergunning van Nijhoff Grindmaatschappij in, omdat de regels voor die vergunning stelselmatig werden overtreden. Gedeputeerde Ranter was in 2010 verantwoordelijk voor de relatief unieke maatregel. Volgens Ranter had het bedrijf vervuilde grond gestort op enkele locaties in Overijssel. De provincie baseerde zich naar eigen zeggen op onderzoeken en andere stukken.

'Geen stukken die duiden op gevaarlijk afval'

Eind vorig jaar bleek tijdens een zaak bij de Raad van State, naar aanleiding van een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), echter dat die stukken niet bestaan. "Er blijken nu bij de provincie geen onderliggende stukken, rapportages of onderzoeken te bestaan die zelfs maar duiden op gevaarlijk afval", aldus de advocaat van Nijhoff.
"Alleen al daarom kan het vonnis van de rechtbank in Zwolle geen stand houden. Er is alle reden om het gerechtshof in Leeuwarden te vragen nog eens goed naar de zaak te kijken."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.