glasvezel

Genoeg aanmeldingen: Buitengebied Dinkelland, Oldenzaal en Borne krijgt glasvezel

Glasvezel / glasvezelkabels
Glasvezel / glasvezelkabels
Het buitengebied van Dinkelland, Oldenzaal en Borne krijgt glasvezel. 52,4 procent van de inwoners heeft zich aangemeld voor een abonnement. De kritische grens was 50 procent.Â
Pas de laatste week nam het aantal aanmeldingen flink toe. Veel mensen stelden het besluit uit tot het laatste moment. Hierdoor was het lang spannend of het benodigde aantal aanmeldingen gehaald zou worden. Vrijdag had 38 procent van de inwoners zich aangemeld. 
"De inwoners van Dinkelland, Oldenzaal en Borne hebben zich met z’n allen ingezet om 50 procent deelname te halen", zegt Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V.  "Er zijn verschillende avonden georganiseerd door lokale initiatieven en dorpsraden. De inwoners van het buitengebied van Dinkelland, Oldenzaal en Borne kunnen dan ook vooral trots zijn op zichzelf dat het gelukt is.”

Start werkzaamheden

Vanaf volgende week start aannemer Glasvezel Net Twente (GNT) met de voorbereidingen. De aannemer komt bij iedereen langs om te kijken waar de aansluiting precies gemaakt gaat worden. In de eerste week van maart gaat de schop de grond in.  Verwacht wordt dat in augustus 2016 de aanleg in de gemeenten klaar zal zijn. Alle bewoners ontvangen aankomende week meer informatie.

Nu nog aansluiten zonder kosten

Bewoners die alsnog een abonnement willen afsluiten, hebben tot 14 maart de kans om dit te doen zonder aansluitkosten. Daarna gaat het geld kosten. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.