Freedom New York

Schilderij 'Freedom New York' op transport van Zwolle naar New York

Schilderij Freedom New York
Schilderij Freedom New York
Het schilderij Freedom New York wordt vandaag verscheept naar het 9/11 National Memorial & Museum in New York. Het doek is van kunstenaar Frank Dammers uit Zwolle.
Dammers schilderde het werk nadat hij overlevenden van de aanslagen op de Twin Towers had gesproken. In 2008 hing het doek op een kunstbeurs in New York. Daar werd het gezien door een van de dames van de staf van 9/11 Memorial & Museum in New York.

Schilderij straalt energie uit

Drie jaar later werden Dammers en zijn vrouw uitgenodigd voor een gesprek met de museumdirectie in New York. "Het museum vindt het zeer speciaal omdat het schilderij zoveel energie uitstraalt", vertelt Dammers in een uitzending van het Radio 1 Journaal.

Speciaal om daar te exposeren

Volgens Dammers krijgt het museum heel veel aanvragen van kunstenaars die willen exposeren. "Ze vertelden mij dat ik de derde kunstenaar ben, en de eerste buitenlandse kunstenaars, die door hen is uitgenodigd. Nou, best speciaal om op die manier zo te worden ontvangen."

Schilderij gaat mensen opbeuren

De Zwollenaar neemt met gemengde gevoelens afscheid van zijn werk. "Maar het komt te hangen op een prachtige plek waar het eigenlijk thuis hoort. Het schilderij gaat heel veel mensen opbeuren, ik kan als kunstenaar geen mooiere bijdrage leveren."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.