nieuws

IJsselkogge toekomstige trekpleister van Kampen

De IJsselkogge toekomstige trekpleister in Kampen
De IJsselkogge toekomstige trekpleister in Kampen
De IJsselkogge die vorige week werd gelicht, gaat in de toekomst veel betekenen voor Kampen. Volgens Emiel Kuijpers, citymarketeer bij Stichting Kampen, heeft Kampen haar stadsicoon gevonden. “Een icoon dat omarmd wordt door heel Kampen.”Â
Kuijpers denkt dat het bijzondere schip goed is voor zowel de economie als de educatie en de cultuur in Kampen.

Toekomstplannen

De citymarketeer ziet de IJsselkogge als een groot live geschiedenisboek. “Een museum met de IJsselkogge als trekker, kan uitgroeien tot een enorme toeristische trekpleister. Mensen brengen een bezoek aan het museum, gaan shoppen en blijven een hapje eten." 
Of dit museum er ook daadwerkelijk komt is nog onduidelijk. "Er zijn een heleboel ideeën over de toekomst van de IJsselkogge, maar er moet nog bekeken worden wat er mogelijk is", vertelt Kuijpers. "Daar hebben we tijd voor wanneer de Kogge in Lelystad is." 

Verhuizing naar Lelystad

De IJsselkogge verhuist donderdag naar Lelystad, waar het schip wordt geconserveerd voordat het terugkomt naar Kampen. Dit gaat vier jaar duren. 
De conservering wordt toegankelijk voor publiek, maar dat kan pas op z'n vroegst vanaf mei. Dit is later dan gepland, vanwege een constructie die moet worden gemaakt. De bedoeling is dat je vanachter glas naar het schip kan kijken. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.