Enise B.

Enise B. in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar celstraf

Enise B. in hoger beroep veroordeeld
Enise B. in hoger beroep veroordeeld
Het gerechtshof in Leeuwarden heeft Enise B. in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar celstraf. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie en aan de straf die ze vorig jaar door de rechtbank in Assen opgelegd kreeg.
Enise B. trok begon 2014 samen met haar vriend Antonio van der P. een spoor van geweld door onder meer Enschede. Het Gerechtshof zegt dat ze een actieve rol had en nauw samenwerkte met Van der P. in de uitvoering en voorbereiding van de misdrijven. Daarbij deed haar rol niet onder aan die van Antonio en ze handelde gewetenloos, zegt het Hof in het arrest. 

Overvallen en gijzeling

Het duo pleegde twee jaar geleden gewapende overvallen en gijzelden verschillende mensen, onder meer op camping Ostana en een woning in het buitengebied van Enschede. Van der P. werd vorig jaar veroordeeld tot zestien jaar cel, Enise B. kreeg dus twaalf jaar opgelegd. Van der P. ging niet in hoger beroep.
Tijdens de behandeling van het hoger beroep, vorige maand, bekende Enise B. alle feiten die haar werden verweten behalve een poging tot doodslag op een vrouw in Meppel.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.