Bodybuilder Henri Batterink uit Staphorst traint door tegen kanker

"Ik zou nog twee maanden leven. Maar het zijn er nu al zeven." Bodybuilder Henri Batterink uit Staphorst vecht voor zijn lijf en zijn leven. "Ik ga dit gevecht tegen kanker niet winnen. Maar wel vertragen."

Batterink heeft wekendelenkanker. Hij heeft constante pijn in het lagere deel van zijn lijf. "Ik krijg een hoge dosis morfine. Daardoor kan ik overdag nog steeds trainen." Zijn vrouw Alice Batterink gunt hem zijn sportuitje. "'s Nachts heeft hij vaak enorm veel pijn. Maar het komt niet door het trainen, zegt hij. Ik twijfel daar wel eens aan. Maar mijn man is er van overtuigd dat trainen zijn lijf juist sterk maakt." 

Henri vecht al jaren

Toen Batterink 18 jaar was, kreeg hij te horen dat hij goedaardige tumoren in zijn lijf had. In zijn gezicht werd er een verwijderd. Daardoor verloor hij gedeeltelijk zijn gehoor en zijn gezicht raakte half verlamd. Zijn linkerarm was verslapt. "Vanaf dat moment ben ik gaan trainen. En al snel bleek dat ik beter kon bankdrukken dan anderen in de sportschool." Hij besloot mee te doen aan een wedstrijd en werd direct eerste. 

Trots op zijn lichaam

Ook als bodybuilder schopte Henri het ver. Volgens velen lijkt hij qua lichaamsbouw op Sylvester Stallone. Hij deed mee aan wedstrijden in Las Vegas en in Hongarije. De kast staat vol prijzen. "Wat mijn familie gaat doen met al die prijzen als ik er niet meer ben, weet ik niet. Ik hoop dat ze een mooie plek verzinnen." Henri hoopt nog een paar jaar te leven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
kanker staphorst Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren