Deventer

Per ongeluk gekapte monumentale Deventer beuk ligt te soppen in hoog IJsselwater

De 200 jaar oude beuk die een week geleden per ongeluk werd gekapt in het Deventer Worpplantsoen, ligt in het water. Door de hoge stand van de IJssel is het plantsoen volledig overstroomd.
De vraag is of er nu nog speeltoestellen van het hout gemaakt kunnen worden? De gemeente liet vorige week nog weten dat het hout beschikbaar komt voor een speelwildernis in het Worpplantsoen.
Die reactie kwam na een golf van verontwaardiging in de stad Deventer. Mensen waren geschokt en teleurgesteld over het feit dat de gemeente de boom per abuis had laten kappen.

'Hout is onbruikbaar'

"Maar dat hout lijkt me nu onbruikbaar", zegt een wandelaarster in het Worpplantsoen. En een ander: "Als je hebt beloofd dat het hout gebruikt wordt voor speeltoestellen, had je de boom eerder weg moeten halen."
Maar volgens de gemeente Deventer is er niets aan de hand en kunnen er gewoon nog speeltoestellen van gemaakt worden. "Het geeft niks dat de boom nu in het water ligt, het zou zelfs goed kunnen zijn", aldus een woordvoerder. Als het water weg is en de bodem minder drassig, zal de boom verplaatst worden. Daarna wordt het hout volgens de gemeente alsnog gebruikt voor een geplande speelwildernis in het Worpplantsoen.
Inmiddels lijkt het IJsselwater over het hoogste punt heen en zakt het rivierwater weer langzaam.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.