Overijssel

Overijssel en Gelderland steken 45 miljoen euro in versterking van de economie

Gedeputeerden van Overijssel steken miljoenen in regionale economie
Gedeputeerden van Overijssel steken miljoenen in regionale economie
Overijssel en Gelderland steken 45 miljoen euro in de versterking van de regionale economie en het stimuleren van de werkgelegenheid in Oost-Nederland. De provincies putten daarvoor onder meer uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.Â
In de loop van dit jaar worden vijf subsidieregelingen opengesteld. Deze regelingen richten zich op versterking van het MKB, onderzoek- en ontwikkeling en de stimulering van een koolstofarme economie. Hierbij wordt de samenwerking tussen ondernemers, kennisinstellingen en overheden gestimuleerd. Vanaf 1 maart kan subsidie worden aangevraagd. Voor Gelderland komt 29 miljoen beschikbaar en voor Overijssel 16 miljoen.

Het Europese subsidieprogramma OP-Oost heeft als doel de regionale economie in Gelderland en Overijssel te versterken door bedrijven te stimuleren meer omzet te halen uit productvernieuwing en innovaties. Tot het jaar 2020 stelt de EU 100 miljoen beschikbaar.
Daar blijft het niet bij: ook bedrijven, kennisinstellingen, de provincies en het Rijk investeren in het programma OP-Oost. Dat moet de komende jaren een investeringsimpuls voor Gelderland en Overijssel opleveren van in totaal 285 miljoen euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.