Overeenkomst over aanleg van glasvezel in buitengebieden Salland en Twente

Het Rabobank Communication Infrastructure Fund (CIF) gaat in de buitengebieden van Ommen, Dalfsen, Raalte, Olst-Wijhe, Deventer, Hengelo, Haaksbergen, Enschede en Losser glasvezel aanleggen.

De colleges van burgemeester en wethouders van de negen gemeenten zijn dat vandaag met CIF overeengekomen. Ze gaan akkoord met de randvoorwaarden en uitgangspunten rondom de aanleg van glasvezel in het buitengebied.  "Breedbandinternet is van groot belang in het buitengebied, we zijn blij dat de aanleg hiervan nu van start kan gaan", laat wethouder Jacques van Loevezijn van de gemeente Raalte weten.


Voor onder meer de zorg, het onderwijs, bedrijven en de agrarische sector is een goed werkende breedband noodzakelijk. CIF heeft de ambitie om de buitengebieden in grote delen van Salland en Twente te voorzien van glasvezel.

Aanleg start als helft inwoners glasvezel wil 

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van die gemeenten zijn in volle gang. De aanleg start als minstens de helft van de inwoners in het buitengebied diensten gaat afnemen via glasvezel.

Omdat het buitengebied gebied te groot is om de glasvezel in een keer aan te leggen, wordt per gemeente de vraag om glasvezel geïnventariseerd en pas daarna aangelegd. CIF wordt daarbij ondersteund door het lokale glasvezelinitiatieven zoals SallandGlas, Vechtdal Breed en Twenteglas.

Meer over dit onderwerp:
glasvezel CIF Salland Twente Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren