Nieuws

Doorstart V&D mislukt: "Buitengewoon treurig nieuws"

De doorstart van V&D is mislukt. De overnamegesprekken met Cool Investments van Roland Kahn zijn afgebroken. In Overijssel is de V&D gevestigd in Zwolle, Deventer, Hengelo en Enschede.
"Nu het helaas niet mogelijk is gebleken om de ‘puzzel’ tussen potentiële koper(s), verhuurders en financier(s) op te lossen, zal een zeer beperkte groep van V&D-medewerkers onder leiding van de curatoren de boedel in de komende weken ordentelijk afwikkelen", staat in een persbericht van de curatoren.
De Enschedese wethouder Eelco Eerenberg spreekt in een eerste reactie op Twitter over 'buitengewoon treurig nieuws, vooral voor de werknemers maar ook voor de binnenstad."

Hudson's Bay

De wethouder hoopt nu op een goed alternatief voor het gat dat het warenhuis achterlaat op het Van Heekplein in Enschede. Daarbij hoopt hij nog een beetje op de Canadese overnamekandidaat, Hudson's Bay. "Dat zal niet via de curatoren verlopen maar via de verhuurders. Het mooiste zou zijn als er iets gevonden wordt waarbij de medewerkers meekunnen."
Intussen gaat de gemeente nadenken wat er moet gebeuren met de leegte die nu ontstaat in het centrum van Enschede. "We gaan het proberen zo in te richten dat er geen donker gat ontstaat." 

Bijenkorf

Na het vertrek van de Bijenkorf uit Enschede diende Primark zich al snel aan waardoor leegstand werd voorkomen. Wethouder Welman gaf al eens aan dat er geïnteresseerden zijn voor het pand van de V&D maar daar gaat Eelenberg niet op in. Hij geeft aan dat het zijn eerste zorg is dat de mensen die hun baan bij V&D kwijt zijn goed worden begeleid naar het UWV. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.