Enschede

D66 wil een scootervrij centrum in Enschede

Handhaving scootervrije binnenstad is onvoldoende
Handhaving scootervrije binnenstad is onvoldoende
Het D66-raadslid Martijn Braber van de gemeente Enschede wil dat de gemeente het centrum ook echt scootervrij houdt. Volgens het raadslid laat de handhaving van de scootervrije zone te wensen over.Â
Het D66-lid vroeg vanavond in de Stadsdeelcommissie Centrum om een onderzoek naar de mogelijkheden voor een betere handhaving.
Een enquête onder bewoners uit de binnenstad gaf de doorslag voor Braber. 82% van de bewoners gaf aan dat brommers en scooters in de binnenstad het meeste overlast geven. 

Handhaving het probleem

De handhaving is volgens Braber de kern van het probleem. "Ik herken de overlast die de bewoners ervaren. De scooters en brommers veroorzaken namelijk gevaarlijke situaties."
Braber begrijpt dat een betere handhaving de gemeente veel geld kost. "De politie heeft het te druk met andere dingen en de handhavers van de gemeente mogen rijdende voertuigen niet tot stilstand manen. In andere steden werken ze met tolpoortjes of kentekenherkenning. Daarmee kan dit probleem worden opgelost."

Vrachtwagens moeten tol betalen

Dat ook deze oplossingen geld kosten, beseft Braber. "Er zijn een heleboel vrachtwagens die de binnenstad inrijden om hun vracht te lossen. Als zij elke keer als ze de binnenstad in willen tol betalen, kan dat een gedeelte van de kosten dekken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.