V&D

Medewerker V&D Enschede: "Het nieuws slaat in als een bom, er is veel emotie"

De chocola van Lotte
De chocola van Lotte
Het nieuws dat een doorstart van warenhuis V&D van de baan is, slaat bij het personeel in als een bom. Dat zegt de Enschedese Lotte Olde Olthof. Zij werkt bij La Place in Enschede.Â
Lotte vertelt hoe het personeel vanmiddag om 15:00 uur bij elkaar werd geroepen in het warenhuis. De groep kreeg van het management in Enschede het nieuws te horen. 

Veel emoties

"Het sloeg in als een bom", vertelt Lotte. "Er was veel emotie. Je steunt elkaar, samen huilen, samen lachen."
"Maar sommige mensen werken er al heel lang. Complete inkomens vallen nu ook weg. Heel raar, bizar."

Ook een opluchting

Toch zorgt het nieuws ook voor een bepaalde vorm van opluchting na een moeilijke en lange periode van onzekerheid. 
"Dit weekend hadden we nog een sprankje hoop, maar ergens heb je ook het gevoel dat het kan gebeuren. Je blijft toch positief, we hebben alles op alles gezet om netjes te werken. Maar nu is er duidelijkheid en dat is ook een opluchting."

Direct solliciteren

De Enschedese werkt sinds vorig jaar zomer bij de vestiging van La Place in Enschede. Ze wilde graag leidinggevende worden, maar moet nu op zoek naar ander werk. 
"Ik ben al even bezig met rondkijken en solliciteren, maar nu is het echt voorbij. Een nieuwe baan vinden is nog de enige optie, helaas."

Geen verspilling

Op Twitter deelt Olde Olthof een foto van chocola dat ze mee heeft genomen van La Place. Het personeel heeft het beetje dat nog over is verdeeld. Een cadeautje voor het harde werken noemt ze het zelf, anders ging het de prullenbak in
"In andere vestigingen hebben ze veel voedsel weggegooid. Dat hebben wij niet gedaan. We zijn de laatste tijd al erg zuinig geweest in onze bestellingen dus we hadden bijna niks meer."
"Wat er nu over is gebleven hebben we deels verdeeld, maar de instructie was om alles weg te gooien. Dat hebben we gewoon niet gedaan. De rest van de voorraad gaat naar de Jumbo."
Dit speelde zich eerder af in andere vestigingen. De V&D reageerde vervolgens met de boodschap dat er helaas niks anders op zat. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.