mishandeling

Man uit Almelo valt mensen in Veenoord aan: twee jaar cel geëist

Twee jaar geëist tegen man uit Almelo voor mishandeling
Twee jaar geëist tegen man uit Almelo voor mishandeling
Het Openbaar Ministerie heeft vandaag twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist tegen een 31-jarige man uit Almelo. Dat meldt RTV Drenthe.
Op 1 november van het vorig jaar mishandelde de man een jongen bij een huis in Veenoord met een bierfles. Het slachtoffer liep flinke verwondingen op in zijn gezicht.
De Almeloër zag de jongen aan voor iemand anders op wie hij kwaad was. Toen de jongen naar binnen vluchtte, ging de man er achteraan. Hij drong het huis binnen en sloeg de jongen en ook zijn moeder met een pvc-buis, ondanks dat de jongen meerdere keren riep dat hij niet degene was die de Almeloër zocht.

Almeloër moest buurman hebben

Achteraf kreeg de Almeloër in de gaten dat de man die hij zocht de buurman van de slachtoffers was. De reden dat hij kwaad was op die man, was omdat hij had gehoord dat de inwoner van Veenoord zijn kind lastigviel.

De verdachte stond ook terecht voor een zware mishandeling in zijn woonplaats. Daar stak hij in augustus iemand met een hooivork in het been. Dit ontkende hij. Over de mishandelingen in Veenoord verklaarde hij dat hij ‘hartstikke fout’ was geweest.

Jongen hield littekens over aan mishandeling

De slachtoffers vertelden in de rechtszaal hoe overdonderd ze waren door de verdachte die hen plotseling aanviel in hun huis. De jongen, die littekens in zijn gezicht heeft overgehouden aan de klap met het bierflesje, zei dat hij nog steeds bang is. Hij eist een schadevergoeding van ruim 15.000 euro van de man uit Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.