Enise B.

Gerechtshof doet vanmiddag uitspraak in hoger beroep Enise B.

Gerechtshof doet uitspraak in zaak Enise B.
Gerechtshof doet uitspraak in zaak Enise B.
Het gerechtshof in Leeuwarden doet vanmiddag uitspraak in het hoger beroep in de zaak tegen Enise B. Zij trok begin 2014, samen met haar vriend Antonio van der P., een spoor van geweld door onder meer Enschede. Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand twaalf jaar celstraf tegen de vrouw.
Het duo pleegde twee jaar geleden gewapende overvallen en gijzelden verschillende mensen, onder meer op camping Ostana en een woning in het buitengebied van Enschede. Ze wisten ruim een week uit handen van de politie te blijven, maar werden uiteindelijk in Duitsland aangehouden nadat ze vlak bij Dortmund werden herkend door de eigenaresse van een pizzeria. 
Van der P. werd vorig jaar veroordeeld tot zestien jaar celstraf. Hij is niet in hoger beroep gegaan. Enise B. werd veroordeeld tot twaalf jaar cel en ging dus wel in hoger beroep. Tijdens dat hoger beroep bekende de vrouw alle feiten die haar werden verweten behalve een poging tot doodslag op een vrouw in Meppel.
Van der P. was als getuige aanwezig bij de behandeling in Leeuwarden en verklaarde dat hij het slachtoffer 'een paar prikjes had gegeven' en dat Enise B. daar niet bij betrokken was. Mede om die reden pleitte de advocaat van B. voor een lagere straf dan de eis van twaalf jaar.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.