nieuws

Twentse thuiszorgorganisaties willen alle cliënten TSN Thuiszorg overnemen

De Twentse thuiszorgorganisaties staan klaar om de cliënten van TSN Thuiszorg over te nemen als TSN failliet wordt verklaard. Dat hebben ze inmiddels laten weten aan de 14 Twentse gemeenten.
Tot nu toe onderhandelen de bewindvoerders van het Almelose TSN alleen nog met Buurtzorg Nederland, ook uit Almelo.

Oplossing voor iedereen

Andere thuiszorgorganisaties voelen zich daardoor buitenspel gezet. Er wordt zelfs gedreigd met een gang naar de rechter als gemeenten het contract met TSN overzetten naar de nog op te richten 'Stichting Familiehulp' van Buurtzorg Nederland.
Nu bieden de Twentse organisaties gezamenlijk dus een oplossing aan de gemeenten aan.

Twents gedachtegoed

De Twentse thuiszorgorganisaties, onder leiding van BKTzorg en Zorggroep Manna, zijn teleurgesteld dat de bewindvoerders van TSN nog niet in zijn gegaan op een uitnodiging om in gesprek te gaan over een oplossing.
"Vanuit het Twentse gedachtegoed staat samen zorgen centraal. Dat lokale aanbieders niet (h)erkend worden door de bewindvoerders is een gemiste kans en vertraagt het proces om een oplossing te vinden voor de continuïteit van dienstverlening voor klanten van TSN Thuiszorg."

Stichting Familiehulp

Vorige week zijn alle gemeenten door Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg, bijgepraat over de plannen voor 'Stichting Familiehulp', de stichting die speciaal voor de thuiszorg in het leven wordt geroepen.
Uiterlijk maandag moeten de gemeenten laten weten of zij daar aan mee willen doen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.