Almelo

Kinderen in Almelo zwemmen tijdens gymles

In Almelo krijgen 35 basisschool kinderen GymSwim lessen van zwemvereniging Z&PV de Veene en Het Sportpark. Het doel is om te laten zien hoe leuk water en zwemmen is.
Samen met Het Sportpark heeft de zwemvereniging vier lessen voorbereid. Ze krijgen bijvoorbeeld les in zwemveiligheid, maar ook het plezier in zwemmen krijgt volop aandacht.
"Het belangrijkste is dat we met z'n alle ontzettend veel lol hebben, daarnaast hopen we met dit aanbod ook een doorstroming naar onze vereniging te creëren", zegt Marco van Houttum van zwemvereniging Z&PV de Veene.

'Belangrijk voor veiligheid bij het zwemmen'

De lessen worden betaald door het fonds Sportstimulering. De bedoeling is dat de lessen aan alle basisscholen worden aangeboden. "Kinderen gaan na het halen van hun diploma te weinig zwemmen. En dat is wel belangrijk voor de veiligheid om je zwemvaardigheden te onderhouden", zegt Remy ter Beek van Het Sportpark.
De eerste vier lessen waren voor de basisscholen De Twijn en De Griffel. Daarna zijn andere scholen aan de beurt. De lessen vinden plaats onder schooltijd. "Het vervangt niet het vroegere schoolzwemmen waar je een diploma kunt halen, maar het zijn tijdelijke lessen in plaats van de gymles, vandaar de naam Gymswim!", zegt van Houttum.

Landelijke subsidie

De zwemvereniging Z&PV de Veene en Het Sportpark hopen daarna een landelijke subsidie in de wacht te slepen om ook in de toekomst door te gaan met het aanbieden van de zwemvaardigheidslessen aan basisscholen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.