Oldenzaal

Binnenkort besluit over eventuele vervolging marechaussee voor schieten bij arrestatie in Oldenzaal

Arrestatie in Oldenzaal
Arrestatie in Oldenzaal
De verdachte die in november in Oldenzaal werd neergeschoten bij een arrestatie is per ongeluk neergeschoten. Dat zegt de advocate van de aangehouden man op basis van het onderzoek van de Rijksrecherche.
Er is nog geen besluit genomen over een eventuele strafvervolging van de marechaussee die hem in zijn auto neerschoot. De betrokken ambtenaar draait in afwachting van dat besluit geen operationele diensten.
Volgens de advocate van de aangehouden man heeft haar cliënt er lichamelijk en geestelijk veel last van dat hij is neergeschoten. De man werd in Oldenzaal gearresteerd vanwege een groot drugsonderzoek. Terwijl de verdachte nog in de auto zat, werd een schot gelost. De kogel kwam in de buik van de verdachte terecht.

Binnenkort besluit over eventuele vervolging

De aangehouden man is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht en zit in afwachting van zijn proces vast. Volgens zijn advocate was de man op het moment dat hij werd aangehouden ongewapend. Op korte termijn wordt er een besluit verwacht of de marechaussee wordt vervolgd of niet.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.