N36

Werkstraf en rijontzegging voor veroorzaken dodelijk ongeluk op N36 bij Westerhaar

Dodelijk ongeluk op nieuwjaarsdag 2015 op N36
Dodelijk ongeluk op nieuwjaarsdag 2015 op N36
Een 24-jarige man uit Almelo is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van anderhalf jaar. De man veroorzaakte op 1 januari 2015 een aanrijding op de N36 bij Westerhaar-Vriezenveensewijk waarbij een man om het leven kwam.
De Almeloër kwam met zijn auto gedeeltelijk op de rijstrook van het tegemoetkomende verkeer terecht en raakte daar de auto waarin het slachtoffer zat. Door de botsing knalde die auto tegen een derde auto en belandde in een sloot.
Het slachtoffer zat achterin de auto in zijn rolstoel. Hij overleefde de klap niet. Zijn echtgenote raakte zwaar gewond. Het ongeval gebeurde voor de ogen van de dochter, zij reed achter haar ouders.

Verklaring hoestbui niet geloofd

Voor de rechter verklaarde de verdachte twee weken geleden dat hij een heftige hoestbui kreeg waardoor hij mogelijk aan het stuur trok, de verkeerde kant op. De rechtbank gelooft niets van dat verhaal. De vriendin van de Almeloër die bij hem in de auto zat gaf na het ongeluk aan dat ze niets van een hoestbui had gemerkt. Twee weken geleden zei de officier van justitie al dat hij de verklaring van de automobilist niet geloofde.

Geen excuses

De nabestaanden nemen het de man zeer kwalijk dat hij nooit iets van zich liet horen. Geen excuses en geen bloemetje. In plaats daarvan plaatste de man op zijn Facebookpagina een schermafbeelding van een simulatiespel. Daaruit zou blijken dat hij een goede bestuurder is en hij meldde verheugd dat hij zijn rijbewijs weer terug had; "hop, hop, rijbewijs weer terug!"
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.