V&D

Citycentrum Zwolle pleit voor food- en vershal op plek V&D

Vroom & Dreesmann (V&D) in Zwolle
Vroom & Dreesmann (V&D) in Zwolle
Citycentrum Zwolle betreurt de definitieve sluiting van de warenhuisketen V&D. De belangenbehartiger van ondernemers in de Zwolse binnenstad ziet met het verdwijnen van de V&D ook kansen: de vereniging zou graag een food- en vershal zien verrijzen in het gebied rond de V&D-vestiging.
"Het nieuws is bijna niet te bevatten, wij gingen eigenlijk allemaal uit van een doorstart. Wij vinden het heel erg voor alle medewerkers. We verliezen ook een zeer actief lid van onze vereniging. De bedrijfsleider is tevens lid van ons bestuur. Heel triest", meldt voorzitter Peter Pels op de website van Citycentrum Zwolle.

'Sloop is ook een optie'

De organisatie wil graag vooruit kijken. Naast overname van het pand door een andere partij ziet Citycentrum Zwolle ook sloop van het V&D-pand als een optie. "Citycentrum heeft zich al eerder beijverd om het hele gebied rond de Weeshuispassage aan te pakken. De leegstand was al groot, wordt niet minder maar juist steeds groter."
Sloop en vervangende stijlvolle nieuwbouw is het meest vergaand, maar moeilijk te realiseren, aldus de vereniging. "Toch kan het leegkomen van V&D mogelijk een vliegwiel zijn dat versnelling in het realiseren van deze gedachte brengt."

'Iets moois'

Citycentrum zegt dat ze, samen met de horeca, al eerder het idee heeft geopperd van een food- en vershal in de overdekte passage. "Met La Place op de begane grond van het V&D-pand als drager kan hier, in samenwerking met Zwolse ondernemers, iets moois gemaakt worden. Belangrijk is wel dat partijen daarvoor de handen ineen slaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.