nieuws

'Pand van V&D in Deventer leeg? Maak er een discotheek van!'

Vestiging V&D in Deventer
Vestiging V&D in Deventer
In Zwolle zien ze met het verdwijnen van de V&D de kans om een food- en vershal te laten verrijzen in de binnenstad. Ook in Deventer zien ze kansen, maar dan net even anders. Daar willen ze wel een grote discotheek op de plek van V&D!
Althans, dat lijkt de initiatiefnemer van de facebookpagina 'V&D Deventer - Brink 100 moet een discotheek worden' wel wat. 
"Hoe vet zou het zijn als er (deels) een grote discotheek/club in komt?" staat op de facebookpagina. Het idee kan inmiddels al op ruim achthonderd likes rekenen. 

Zoeken naar nieuwe invulling

Of de discotheek er ook echt gaat komen is natuurlijk maar de vraag. Het pand op de Deventer Brink is in handen van Elizen Vastgoed.
Net als veel andere vastgoedeigenaren zal Elizen op zoek gaan naar een nieuwe invulling van het pand. 

Nog geen concrete voorstellen

De verhuurders van V&D-panden in heel het land praten op dit moment nog met verschillende gegadigden, waaronder het Canadese Hudson's Bay. Die gesprekken staan nog in de kinderschoenen, geeft onder meer Elizen Vastgoed aan.
Concrete voorstellen voor een nieuwe invulling van de panden zouden er nog niet zijn. 

Herverkavelen is een optie

Een andere optie voor de pandeigenaren is het 'herverkavelen' van hun vastgoed: de grote warenhuizen opsplitsen zodat er meer winkels in kunnen. Winkelexpert Paul Moers denk dat het nog niet zo eenvoudig is. 
"De begane grond zal het probleem niet zijn. Maar welke winkel wil nu op de derde of vierde verdieping gaan zitten", zegt Moers. 

Leegstand gevreesd

Retaildeskundige Cor Molenaar vreest dat veel panden waar V&D in zat nog wel een poos leeg zullen staan.
Om lege binnensteden te voorkomen, roept de hoogleraar gemeenten op mee te denken over alternatieve invullingen, zoals woningen of een school. Of misschien dan toch een discotheek?
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.