Kampen

Kampen schrapt woningbouwplannen, vraag naar huizen blijft achter

Kampen wil balans op de woningmarkt
Kampen wil balans op de woningmarkt
Kampen gaat het aantal plannen voor nieuwbouw van woningen fors bijstellen. Er is veel minder vraag dan verwacht.
Om ervoor te zorgen dat vraag en aanbod op de woningmarkt beter bij elkaar aansluiten wordt gekeken welke plannen geschrapt kunnen worden. Op die manier ontstaat een passend aanbod en wordt leegstand van te veel gebouwde woningen voorkomen. 
Het plan van de gemeente is om vooral onrealistische plannen te schrappen. Wethouder Ekker tekent daarbij wel aan dat projecten in de binnenstad worden ontzien. Ook woningbouw in de kleine kernen van de gemeente wordt gegarandeerd. 

Afbouw van aanbod in twee fases

Het terugbrengen van het aanbod krijgt in twee rondes gestalte. In het eerste jaar wordt het aanbod aan gemeentegrond voor woningbouw afgeschaald tot 95%. De drie jaar daarna gaat die afschaling verder met grond van anderen tot een aanbod van 86%. Daardoor ontstaat weer ruimte voor nieuwe bouwplannen. 
Inwoners van Kampen zullen weinig tot niets merken van het gemeentebesluit. Komende jaren blijft er voldoende aanbod van woningen beschikbaar. Kampen volgt de ontwikkelingen op de woningmarkt met de Provincie Overijssel en tien andere gemeenten uit de provincie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.