Goor

Kim Schomaker uit Goor: "Soms wil je niet geconfronteerd worden met het kindergeluk van een ander"

Ze kon het er gewoon even niet bij hebben. Kim Schomaker uit Goor strompelde op een vrijdagochtend de trap af en opende haar Facebook. Daar zag ze een nieuwe hype: de moederschapschallenge. Een oproep aan moeders om foto's van hun kroost te delen. "Ik ben onvruchtbaar en dat hakt er dan echt wel in."Â
Ze besloot een reactie te plaatsen op Facebook, over dat ze de moederschapschallenge als kwetsend ervaart. Ze kreeg enorm veel bijval. "Dat had ik niet verwacht, niet in deze mate. Duizenden keren is mijn bericht gelezen en ook vaak gedeeld."

POF

Kim is 35 en kwam al jong in de overgang. Ze heeft ‘prematuur ovarieel falen’ (POF). Haar eierstokken houden eerder op met ovuleren dan normaal. "Ik ben aangewezen op een donor, voor het krijgen van een kind." Met haar man probeert ze nu nog één keer om zwanger te raken.
Volgens de Goorse rust er nog altijd een taboe op het niet kunnen krijgen van kinderen. "Soms wordt er zelfs geadviseerd om het niet te delen, om het slechte nieuws voor je te houden. Wij willen dat juist wel delen, omdat dat net als bij andere problemen of ziektes juist steun kan geven."
Op het blog: https://donorkind.wordpress.com/ kunnen mensen meeleven met het proces waarin Kim en haar man Leon zitten. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.