ProRail

Machinist boos op spoorloper in Hengelo: "Wees blij dat de trein jou gemist heeft"

De oproep
De oproep © Flickr Creative Commons / E. Dronkert Bewerking: RTV Oost
Bij station Hengelo Oost is deze week een man ternauwernood ontsnapt aan een botsing met een trein. De man kroop onder een spoorboom door en struikelde. Hij werd ternauwernood gemist door een naderende trein. Niek Bakker, machinist op de trein van Syntus, schrijft erover op Facebook.
"Wat ging er door u heen toen u het gegil hoorde van het blokkeren van al mijn twaalf wielen", vraagt de machinist aan de onbekende man die hij bijna onder zijn trein kreeg. "Wat is zo'n trein groot hè, van zo dichtbij? "

Bijna fataal

Machinist Niek Bakker vermoedt dat de man onder de slagboom door kroop in een poging een trein te halen. In zijn haast struikelde hij, met bijna fatale gevolgen. "U was bang dat u de trein zou missen. Wees maar blij dat de trein u gemist heeft."
ProRail deelt het bericht dat Bakker op Facebook zette naar aanleiding van de bijna aanrijding. "Verschrikkelijk, en precies in de week dat wij campagne voeren voor veilig gedrag bij overwegen", schrijft ProRail. "Met een trein moet je geen grappen maken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.