Oldenzaal

Dode vrouw op parkeerplaats Oldenzaalse flat dag later het gesprek van de dag

Het is het gesprek van de dag onder de bewoners van de flat aan De Walgaarden in Oldenzaal. Wie was de 66-jarige vrouw die gisteren aan de achterkant van de flat op de parkeerplaats lag?
Een 75-jarige bewoonster heeft haar nog in de lift geholpen, vlak voor de vrouw werd gevonden. "Ze had geen sleutel, want ze woont hier niet. Ze moest naar de vierde etage en ik heb haar begeleid naar de lift. Voor haar zelfs op de vier gedrukt en even later lag ze buiten. Echt heel onwezenlijk."

Misdrijf, ongeluk of toch zelfdoding

Directeur Dick Mol van de Oldenzaalse woningcorporatie WBO, eigenaar van de flat, was vanmorgen nog even in de recreatieruimte om met bewoners te praten.
"Sommigen hebben daar behoefte aan. Gisteren hebben we ook gedaan wat we konden. Eerst was er natuurlijk de vraag wat er nou precies gebeurd was. Er was iemand van vier hoog naar beneden gekomen. Is het een misdrijf, een ongeluk of toch zelfdoding? Als WBO moet je dan proberen een praatpaal te zijn", aldus Mol.

Complimenten voor nazorg

Het slachtoffer werd rond half vier gistermiddag op de parkeerplaats achter de flat gevonden. De politie was snel ter plaatse en stelde direct een onderzoek in. In de loop van de avond was duidelijk dat geen sprake was van een misdrijf.
De directeur van WBO prijst niet alleen de huismeester en zijn eigen mensen over hun handelen gisteren, maar geeft ook de politie een pluim. "De complimenten zijn zeker ook voor de politie. Toen alles achter de rug was, zijn agenten nog teruggekomen voor nazorg."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.