PEC Zwolle

PEC Zwolle kijkt weer omhoog na zege op Feyenoord: "Maar zes punten achter op nummer drie"

PEC Zwolle-trainer Ron Jans verandert voor het duel met ADO Den Haag niets in de basisopstelling en de wedstrijdselectie. Hij hoopt dat zijn ploeg ook dezelfde wedstrijdmentaliteit aan de dag legt als in het duel met Feyenoord, dat zondag met 3-1 werd gewonnen. "Toen was alles 100 procent", constateerde Jans tevreden.
De kunst is nu om dat ook in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op te brengen. "Dat hoort wel. Maar het is voetbal en je ziet vaak dat het de ene keer heel goed is en de andere keer minder", blijft Dirk Marcellis realistisch.

Andere wedstrijd

"Uiteindelijk is het ook een heel andere wedstrijd; ADO is anders dan Feyenoord, we spelen nu een uitwedstrijd. Maar als we dezelfde agressiviteit en dezelfde teamprestatie als tegen Feyenoord kunnen neerzetten, dan kunnen we ook bij ADO winnen", denkt de verdediger, die tegen ADO weer de aanvoerdersband zal dragen.
De ziekenboeg blijft namelijk onverminderd vol. Doelman Kevin Begois en verdediger Bart van Hintum zijn naar verwachting de eersten die weer fit raken, maar hun rentree in het eerste elftal zal vermoedelijk nog zeker twee weken op zich laten wachten.

Play-offs

Ondanks de waslijst aan afwezigen - en het feit dat PEC Zwolle in de vier duels vóór Feyenoord slechts één punt pakte - blijft Marcellis omhoog kijken: "Door te winnen van Feyenoord zijn we een weg ingeslagen en die moeten we doorzetten als we echt ergens om mee willen doen. En we staan maar zes punten achter op de nummer drie, dus het lijkt me heel sterk dat we de play-offs uit ons hoofd zetten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.