Vennenberg

Dieren krijgen laatste rustplaats op Vennenberg

Bij dierenbegraafplaats Vennenberg vinden honden, katten en zelfs cavia's en parkieten hun laatste rustplaats. Hein, Marietje en zoon Jefrem Hulsman zijn in 1992 begonnen met de begraafplaats vlakbij Lemelerveld.
In een andere provincie zag het stel voor het eerst een speciale dierenbegraafplaats en zo ontstond bij hen het idee om ook in Overijssel een laatste rustplaats voor dieren aan te leggen. Zo'n plek was er toen nog nergens in de provincie. Na een rondvraag bij verschillende instanties, zoals dierenartsen en de gemeente, bleek dat er vraag was naar een waardig afscheid voor huisdieren. Over een locatie hoefde het stel niet lang na te denken, de rust en de natuur rondom Vennenberg vonden ze zeer geschikt.
Erica van Leusen bezoekt de begraafplaats aan de Kortersweg regelmatig. Toen haar eerste hond overleed zocht ze een mooie laatste rustplaats voor haar huisdier. Inmiddels liggen ook haar twee andere overleden honden begraven op de Vennenberg. Ze koos deze plek vooral vanwege de rustige ligging en de prachtige omgeving. "Het is hier mooi en altijd netjes", vertelt ze.
Meer zien van Mooi Overijssel? Volg ons dan op Facebook en Twitter!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.