Almelo

Almelo betreurt uitspraak over Hornbach, bedrijf is goed voor honderden banen

De Rhijnbeeklocatie
De Rhijnbeeklocatie
"Buitengewoon jammer." Daarmee reageert wethouder Ten Seldam van Almelo op een uitspraak van de Raad van State.
Die zette gisteren voor de tweede keer een streep door het bestemmingsplan voor de Duitse bouwgigant Hornbach in Almelo.
De gemeente en de bouwmarkt hadden een akkoord bereikt voor de vestiging van de bouwmarkt met tuincentrum en drive-in op en naast de locatie van de vroegere ROC-school Van Rhijn. Twee bouwmarkten en enkele omwonenden vechten de vestiging al enkele jaren op basis van het bestemmingsplan met succes aan.

Gecompliceerd

De gemeente Almelo gaat nu met de Duitse bouwgigant om tafel om te bepalen hoe ze met de nieuwe situatie moet omgaan. Ten Seldam vindt het een bijzonder gecompliceerde aanvraag.
Almelo kan na het bestuderen van de uitspraak concluderen dat het bestemmingsplan opnieuw wordt herzien, maar ook zou Hornbach de blik naar elders kunnen richten. Almelo probeert dat tegen te gaan. "Ze staan niet in de rij voor deze kavel."

Timmermannen, metselaars en tegelzetters

De vestiging van Hornbach is volgens haar van groot belang voor de stad. De bouwmarkt betekent 100 tot 300 extra banen.
Het bedrijf heeft bij de presentatie aangegeven dat het niet alleen om bijbanen voor scholieren gaat maar dat er nadrukkelijk plek is voor professionals zoals timmermannen, metselaars en tegelzetters die vooral advies van grote waarde kunnen zijn.
Wanneer er duidelijkheid komt over de te volgen stappen kan de wethouder nog niet zeggen. Daarvoor moeten de volle agenda's naast elkaar worden gelegd. "Maar daar gaan geen maanden overheen."  
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.