A1

Verder onderzoek na vondst 170.000 euro tijdens grootschalige verkeerscontrole A1 Holten

Drukke nacht op A1 Rijssen tijdens verkeerscontrole Ochtendgloren
Drukke nacht op A1 Rijssen tijdens verkeerscontrole Ochtendgloren © Jack Huygens
De politie doet verder onderzoek naar de man die vannacht is aangehouden met bijna 170.000 euro in zijn auto. Ook is inbrekersgereedschap gevonden in de auto en had de man geen rijbewijs. Het geld en de spullen werden ontdekt tijdens een grootschalige verkeerscontrole op de A1 bij Holten.
Negentig medewerkers van onder meer Nederlandse en Duitse politie, Douane en de Belastingdienst hebben tijdens de controle bijna 300 voertuigen gecontroleerd. Zeven personen zijn aangehouden, onder meer vanwege bezit van zuivere cocaïne en het nog moeten uitzitten van een celstraf. 
De Belastingdienst heeft beslag gelegd op zeven voertuigen, twee auto's zijn vannacht ook meteen afgevoerd. Verder inde de Belastingdienst ruim 5000 euro aan openstaande vorderingen. 
De Duitse politie heeft iemand aangehouden die met een vals rijbewijs reed. Dat rijbewijs bleek al een aantal jaren niet meer geldig te zijn. In de auto van de man werd ook nog een ploertendoder gevonden. In een Pools busje werd nog 500 liter bier ontdekt waarover geen accijnzen waren betaald.
De verkeerscontrole is gedaan in het kader van Ochtendgloren. Nederlandse, Duitse en Poolse autoriteiten houden in estafettevorm regelmatig controles tussen Amsterdam en Warschau, een traject van ongeveer 1500 kilometer.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.