meldpunt

Reformatorische gemeenschap kan seksueel misbruik melden bij eigen meldpunt

Slachtoffers of getuigen van seksueel misbruik uit de reformatorische gemeenschap kunnen sinds 1 maart terecht bij een eigen meldpunt: het Reformatorisch Meldpunt. Een van de vrijwilligers achter het meldpunt komt uit Rijssen.
Bij het meldpunt kan anoniem melding worden gemaakt van het misbruik. Vrijwilligers bieden een luisterend oor of denken mee om het seksueel misbruik te stoppen. Het meldpunt is te bereiken via Whatsapp of via mail.

Anonimiteit om drempel laag te houden

Een van de vrijwilligers bij het meldpunt komt uit Rijssen. Ze wil anoniem blijven. Vooral om de drempel om misbruik te melden zo laag mogelijk te houden. Want stel dat iemand uit haar kennissenkring te maken heeft met seksueel misbruik, dan zou die persoon het mogelijk niet melden als hij weet met wie hij contact heeft bij het meldpunt.
Berna de Ruiter is coördinator bij het meldpunt. Zij is opgegroeid in de reformatorische gemeenschap. "Een ding is zeker, ook binnen onze kring komt seksueel misbruik voor. Dus we verwachten zeker dat er melding van wordt gemaakt. En mensen uit de reformatorische kring voelen zich beter begrepen door mensen uit dezelfde gemeenschap."

Heftige verhalen

De Rijssense vrijwilliger ziet niet op tegen de heftige verhalen die ze mogelijk te horen krijgt. "De wetenschap dat er binnen de reformatorische kring mensen zijn die hiermee worstelen en dat ik ze kan helpen heeft me geholpen om de stap te zetten om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het meldpunt."
Slachtoffers of mensen die weten van seksueel misbruik kunnen dus anoniem contact opnemen. Via WhatsApp op het nummer 06 - 11 46 27 58 of via de mail
Zondagmorgen na het nieuws van 0800 uur in Hoogtij. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.