FC Twente Vrouwen

Achtklapper FC Twente Vrouwen tegen Telstar, PEC onderuit bij Heerenveen

Ellen Jansen
Ellen Jansen
FC Twente Vrouwen heeft vanavond de eerste overwinning na de winterstop gepakt. In Hengelo won de ploeg met liefst 8-1 van Telstar. PEC Zwolle ging onderuit bij Heerenveen; 3-0.
Na 18 minuten kwam Twente op voorsprong door een treffer van Ellen Jansen. Na een half uur leek Twente al op rozen te zitten na een treffer van Stefanie van der Gragt, maar een paar minuten later zorgde Linda Bakker voor de 2-1. Ook die stand stond echter niet lang op het bord, want Maayke Heuver zorgde opnieuw voor een marge van twee; 3-1. Dat was ook de ruststand. Kort na de pauze zorgde Jansen met haar tweede voor de 4-1 en even later maakte ze haar hattrick compleet. Na driekwart wedstrijd zorgde Lenie Onzia voor de 6-1 en kort daarna maakte Heuver haar tweede; 7-1. Kort voor het einde zette debutante Maxime Bennink de eindstand op 8-1.

PEC Zwolle onderuit bij Heerenveen

Na ruim een kwartier kwam PEC op achterstand door een treffer van Simone Kets. Even later zorgde Maly Breed voor de 2-0 en dat was ook de ruststand. Breed scoorde tien minuten voor het einde opnieuw en dus leed PEC Zwolle de twaalfde nederlaag van het seizoen; 3-0.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.