PEC Zwolle

Dekker en Veldwijk schieten PEC Zwolle langs ADO Den Haag

PEC Zwolle heeft voor het eerst sinds 1980 een zege geboekt bij ADO Den Haag. Door treffers van Dekker en Veldwijk werd er met 2-0 gewonnen in het Kyocera Stadion.
Na zeven minuten was de eerste grote kans voor ADO. Bouy nam teveel tijd bij een aanname en zag Duplan de bal voor zijn voeten meenemen. De Fransman schoot echter naast. Daarna bleef de thuisploeg dreigend met enkele kansjes, maar scoren deed het niet. PEC Zwolle creëerde ook weinig uitgespeelde kansen, maar scoorde wel. Dekker haalde vlak voor tijd uit en schoot hard de 0-1 binnen.
In de tweede helft duurde het lang voor er wat actie kwam. PEC was enkele keren gevaarlijk uit een hoekschop, maar het leverde geen treffer op. Havenaar was dichtbij namens ADO, maar werd (onterecht) teruggefloten voor buitenspel. Twintig minuten voor het einde was Marinus scherp na slordig uitverdedigen van Beugelsdijk, maar schoot naast. Aan het begin van het 'Haags Kwartiertje' kwam Zwolle goed weg. Havenaar (redding) en invaller Van der Heijden (lat en redding) waren dicht bij een treffer, maar die viel niet. Veldwijk kopte aan de andere kant bijna de 0-2 binnen, maar Hansen stopte de bal op de lijn. Invaller Nijland en Menig kregen ook nog goede kansen, maar scoorden niet. In blessuretijd was het wel raak voor Veldwijk. Hij scoorde op fraaie wijze op aangeven van Schenkeveld en niet veel later was het afgelopen; 0-2.
0-2
ADO Den Haag
PEC Zwolle
0-1 Dekker (44)
0-2 Veldwijk (90+1)
Arbiter: Manschot
Geel: Ehizibue, Meijers, Beugelsdijk
ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor (Ebecilio/60), Beugelsdijk, Meijers; Jansen, Derijck (Kanon/73), Bakker; Marengo (Van der Heijden/72), Havenaar, Duplan.
PEC Zwolle: Van der Hart; Marcellis, Lam, Bouy, Schenkeveld; Dekker, Marinus, Brama; Ehizibue (Nijland/84), Veldwijk, Menig (Tanda/90+2).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.